lemmikkieläimet Suomessa

Söpö koiranpentu
Söpö koiranpentu

Lemmikit ovat suloisia, pehmoisia ja lämpimiä. Tai suomuisia, karvaisia ja jopa myrkyllisiä. Ne tuovat seuraa ja iloa elämään. Ne rauhoittavat, lohduttavat ja hyväksyvät meidät sellaisina kuin olemme. Ne kuljettavat meitä ulkoilmassa, tutustuttavat uusiin ihmisiin ja voivat jopa säästää meidät sairauksilta.

Lemmikki liikuttaa

Ihmiset, jotka liikkuvat ja harrastavat lemmikkiensä kanssa, jaksavat ja voivat paremmin. Koiranomistajat ulkoilevat useita kertoja päivässä. Lyhyelläkin lenkillä on merkitystä terveyden kannalta.

Mitä enemmän koiran kanssa liikkuu, sitä suuremmat ovat terveydelliset vaikutukset. Kuntokin saattaa kohentua, kun tekee pitempiä lenkkejä ja kävelee niin reipasta vauhtia, että hengästyy. Koiran kanssa voi lisäksi juosta, pyöräillä, hiihtää tai harrastaa vauhdikasta agilitya.

Myös hevoset, jotka nekin kuuluvat seura- ja harraste-eläimiin, ovat oivallisia liikuttajia. Ratsastaminen on reipas liikuntamuoto, josta voivat iloita myös liikuntarajoitteiset ja vammaiset.

Lemmikki ehkäisee yksinäisyyttä

Lemmikki antaa seuraa ja saa ihmisen tuntemaan itsensä vähemmän yksinäiseksi. On kiva tulla koulusta tai töistä kotiin, kun vastassa on häntäänsä heiluttava koira tai tyytyväisesti kehräävä kissa.

Lemmikki auttaa tutustumaan uusiin ihmisiin ja juttelemaan ventovieraiden kanssa. Esimerkiksi koiran kanssa ulkona liikkuva törmää helposti muihin koiranomistajiin. Eläimet yhdistävät ainakin pieneksi hetkeksi. Joillekin nämä kohtaamiset ovat ainoita sosiaalisia kontakteja, mikä tekee niistä mielenterveyden kannalta varsin merkittäviä.

Lue lisää täältä: https://www.ts.fi/hyvinvointi/1277184577/Nain+lemmikit+tekevat+hyvaa

Lemmikkien koulutus

Keskitymme koulutus-sivulla pääasiassa koiran ja kissan peruskoulutukseen liittyviin asioihin. Koiralle ja kissalle on hyvä opettaa peruskäskyt arjen sujuvoittamiseksi. Keräämme lemmikintarvike.fi sivustolle tuote-esittelyjä apuvälineistä, jotka voivat toimina apukeinoina lemmikin kouluttamisessa.

Lemmikin kouluttaminen on elinikäinen prosessi, ja jotkut taidot ovat toisia tärkeämpiä. Lemmikkisi hallitessa perustaidot, luo se erinomaisen pohjan hyvälle käytökselle sekä omistajan ja lemmikin väliselle suhteelle. Ennen kuin aloitat, muista pysyä aina itse rauhallisena, iloisena ja keskity positiiviseen kehonkieleen. Kouluttaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja useita toistoja, tee töitä sykleissä, ei liian pitkiä aikoja kerrallaan. Muista palkitseminen!

Lue lisää: Lemmikintarvike.fi/koulutus/